De vorbă cu tine

Tradiția aruncării buchetului de mireasă

Nici o ceremonie de nuntă nu este completă fără flori și știm cu toții că cele mai frumoase flori sunt cele pe care le regăsim în buchetul miresei.

Dăruit, de regulă, miresei de către naș, aceasta trebuie să îl păstreze cu grijă până aproape de sfârșitul nunții, când este aruncat pentru a fi prins de una dintre domnișoarele de onoare prezentente sau chiar este dăruit de către mireasă unei prietene dragi. Se spune că domnișoara norocoasă care a prins buchetul se va căsători în curând.

Aceasta traditie își are originile în Orient, dar s-a reaprins la nunțile americane, pornind de la zicala “orice nuntă dă naștere la o alta”.

Tradiția buchetului de mireasă din flori naturale

Știm toți că piesa de rezistență a oricărei mirese este buchetul de mireasă.

Tradiția și primul lui concept datează încă de pe vremea grecilor și a romanilor, când buchetul de mireasă era sub forma unei ghirlande - simbol al speranței - construită din plante aromatice, puternic mirositoare – simbol al fertilității -,  menite să o ferească pe mireasă de ghinion și să alunge spiritele rele.

Mai târziu, ghirlanda a fost înlocuită cu un buchet construit din plante medicinale, pentru în anul 1840, la căsătoria Reginei Victoria cu prințul Albert, buchetul acesteia, mic și rotund, să aibă în componență flori naturale, plante aromatice precum mărarul – cunoscut ca iarba pasiunii și flori de gălbenele.

Despre cocarde, corsaje și coronițe

Dacă ești în febra pregătirilor pentru marele eveniment, cred că un plus de informații despre accesoriile florale prezente la nuntă te-ar ajuta în luarea deciziilor, astfel că  m-am găndit să îți povestesc despre cocarde, corsaje și coronițe florale. Deși sunt aranjamente florale de dimensiuni mai mici, ele nu pot lipsi de la nici o cununie religioasă. Așadar, să le luăm pe rând.

COCARDELE sau butonierele,  cum li se mai spune,  sunt acele mici și gingașe buchețele de flori pe care le poartă la reverul hainei ginerele, nașul, părinții mirilor și, eventual, cele mai apropiate rude.

Sunt construite din flori care se regăsesc în buchetul miresei și al nașei de cununie. Regula este ca în  partea de jos, buchețelele să fie prinse cu același tip de panglică cu care sunt legate buchetul miresei și al nașei.

CORSAJELE sunt de fapt brățări florale de mână pe care le poartă, de obicei, domnișoarele de onoare. Florile din care este construit buchetul miresei trebuie să se regăsească în aceste accesorii florale. De obicei, prinderea lor se face la încheietura mâinii, cu panglică de saten în culoarea preferată.

Aranjamentele florale pentru mesele invitaților

Toate ocaziile speciale din viaţa noastră sunt însoţite de flori. Ele dau eleganță, culoare și frumusețe oricărui eveniment, aduc bucurie și zambete pe chip, creează emoții.

Una dintre acele ocazii speciale este nunta. Mai întâi este acel vis despre cât de frumoasă să fie acea zi, în care încercăm să punem în scenă cu ochii minții cum să arate rochia, costumul, aranjamentele, decorurile.  Apoi urmează multe planuri, proiecte și pregătiri. Și, de cele de mai multe ori, apelăm la un specialist care să ne ajute, să ne îndrume, să vină cu idei, pentru a ne ușura munca.

Am să mă opresc astăzi asupra unui detaliu important, din cele multe pe care trebuie să le ai în vedere, pentru ca evenimentul tău să fie reușit și memorabil: aranjamentele florale cu care se decorează mesele invitaților.

Indiferent că ți-ai ales sau nu o tematică pentru nunta ta, după ce ai stabilit florile și cromatica preferate pentru buchetul tau, lumânările care te vor însoți la cununie și aranjamentul pentru prezidiu, o importanță deosebită trebuie să acorzi aranjamentelor florale pentru mesele invitaților.

Invitații tăi sunt acele persoanele speciale din viața ta pe care le-ai ales să te însoțească, să  îți fie aproape și să împărtășească cu tine bucuria celui mai așteptat și visat moment din viața ta. Acordă-le atenția pe care o merită!

Decorul mesei de prezidiu, un detaliu important pentru evenimentul tău

La majoritatea nunților, masa de prezidiu este un element extrem de important, pentru că este masa la care se așează mirii și nașii sau, în funcție de opțiunea voastră, mirii, nașii și părinții mirilor. Nu este o regulă general valabilă, voi sunteți cei care stabiliți acest lucru. Toate aceste detalii trebuie să le aveți în vedere în momentul în care mergeți să alegeți sala pentru eveniment, pentru că veți fi întrebați de acest lucru.

 Este masa care vă oferă, ca să zic așa, o poziție privilegiată. În primul rând, pentru că aveți vizibilitate asupra întregii săli, iar în al doilea rând, pentru că vă oferă posibilitatea de a crea un contact vizual direct cu invitații, persoanele care trebuie să se afle în centru atenției voastre. Ea se poate situa sau nu la același nivel cu mesele invitaților. Tot de alegerea voastră depinde.

Lumânările de cununie – simbolistică și ce trebuie să ai în vedere când le alegi

Lumânările de cununie  sau făcliile, cum li se mai spune în popor, reprezintă cel mai puternic simbol al cununiei religioase în tradiția ortodoxă.

Ele semnifică simbolul luminii credinței care trebuie să îi însoțească pe miri de-a lungul vieții, precum și focul iubirii lor. Totodată, acestea mai simbolizează și modelul luminos al nașilor de cununie, ca părinți spirituali, care îi vor călăuzi pe miri pe noul drum și vor avea grijă de bunul mers al căsniciei lor. Alegerea și procurarea lumânărilor de cununie revine nașilor, iar pe toată durata evenimentului ele se țin aprinse.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.