Nici o ceremonie de nuntă nu este completă fără flori și știm cu toții că cele mai frumoase flori sunt cele pe care le regăsim în buchetul miresei.
Dăruit, de regulă, miresei de către naș, aceasta trebuie să îl păstreze cu grijă până aproape de sfârșitul nunții, când este aruncat pentru a fi prins de una dintre domnișoarele de onoare prezentente sau chiar este dăruit de către mireasă unei prietene dragi. Se spune că domnișoara norocoasă care a prins buchetul se va căsători în curând.
Aceasta traditie își are originile în Orient, dar s-a reaprins la nunțile americane, pornind de la zicala “orice nuntă dă naștere la o alta”.
Știm toți că piesa de rezistență a oricărei mirese este buchetul de mireasă.
Tradiția și primul lui concept datează încă de pe vremea grecilor și a romanilor, când buchetul de mireasă era sub forma unei ghirlande - simbol al speranței - construită din plante aromatice, puternic mirositoare – simbol al fertilității -, menite să o ferească pe mireasă de ghinion și să alunge spiritele rele.
Dacă ești în febra pregătirilor pentru marele eveniment, cred că un plus de informații despre accesoriile florale prezente la nuntă te-ar ajuta în luarea deciziilor, astfel că m-am găndit să îți povestesc despre cocarde, corsaje și coronițe florale. Deși sunt aranjamente florale de dimensiuni mai mici, ele nu pot lipsi de la nici o cununie religioasă. Așadar, să le luăm pe rând.
COCARDELE sau butonierele, cum li se mai spune, sunt acele mici și gingașe buchețele de flori pe care le poartă la reverul hainei ginerele, nașul, părinții mirilor și, eventual, cele mai apropiate rude.
La majoritatea nunților, masa de prezidiu este un element extrem de important, pentru că este masa la care se așează mirii și nașii sau, în funcție de opțiunea voastră, mirii, nașii și părinții mirilor. Nu este o regulă general valabilă, voi sunteți cei care stabiliți acest lucru. Toate aceste detalii trebuie să le aveți în vedere în momentul în care mergeți să alegeți sala pentru eveniment, pentru că veți fi întrebați de acest lucru.
Toate ocaziile speciale din viaţa noastră sunt însoţite de flori. Ele dau eleganță, culoare și frumusețe oricărui eveniment, aduc bucurie și zambete pe chip, creează emoții.
Una dintre acele ocazii speciale este nunta. Mai întâi este acel vis despre cât de frumoasă să fie acea zi, în care încercăm să punem în scenă cu ochii minții cum să arate rochia, costumul, aranjamentele, decorurile. Apoi urmează multe planuri, proiecte și pregătiri. Și, de cele de mai multe ori, apelăm la un specialist care să ne ajute, să ne îndrume, să vină cu idei, pentru a ne ușura munca.
Lumânările de cununie sau făcliile, cum li se mai spune în popor, reprezintă cel mai puternic simbol al cununiei religioase în tradiția ortodoxă.
Ele semnifică simbolul luminii credinței care trebuie să îi însoțească pe miri de-a lungul vieții, precum și focul iubirii lor. Totodată, acestea mai simbolizează și modelul luminos al nașilor de cununie, ca părinți spirituali, care îi vor călăuzi pe miri pe noul drum și vor avea grijă de bunul mers al căsniciei lor. Alegerea și procurarea lumânărilor de cununie revine nașilor, iar pe toată durata evenimentului ele se țin aprinse.
Am simțit nevoia să îți scriu, pentru că mă despart doar câteva ore de o discuție pe care am avut-o cu o tânără mireasă care îmi spunea că a intrat în criză de timp și nu mai are putere să se gândească acum la atât de multe amănunte care trebuie luate în calcul, evenimentul urmând să aibă loc peste doar câteva zile.
Pusă în situația de a renunța la ce își dorește cu adevărat din lipsă de timp, de alternative, de claritate, dar și de comunicare, ajunsese în punctul în care totul era deja mult prea obositor, o adevărată corvoadă chiar. Totul era deja prea mult pentru ea, iar asta m-a pus pe gânduri.
A trecut și ziua cu flori , inimioare , căpșuni și ursuleți. Nu cred că i-a displăcut cuiva, chiar dacă noi îl avem pe Dragobete. Iar dacă stau și mă gândesc bine, nici nu este nevoie de o astfel de zi pentru a ne arăta iubirea și prețuirea, pentru că putem și ar trebui facem asta în fiecare zi.
Dar, dacă tot există și ne bucurăm de ea, știți care este cel mai mare beneficiu pentru noi? Vă spun tot eu: faptul că atât de multe persoane s-au conectat în același timp la aceeași emoție și au ales să-și exprime sentimentele de iubire, în primul rând prin flori.
Sărbătoarea de Crăciun pe care o aștept cu nerăbdare în fiecare an, o primesc întotdeauna cu bucurie și speranță. O consider perioada din an plină de culoare, emoție și energie pozitivă și îmi este cea mai dragă și mai aproape de suflet! Ea este întotdeauna pentru mine despre acasă și toți cei dragi sufletului meu, despre întoarcerea în copilărie, tradiții, aroma și mirosul vinului fiert cu măr și scorțișoară, mirosul de cozonaci gata scoși din cuptor, bradul împodobit, colindele cântate în seara de Ajun …
Bine te-am regăsit!
În ultimul articol de pe blog îți spuneam că urmează să vin către tine, pentru sărbătorile de iarnă care în curând bat la ușă, cu altfel de aranjamente care să îți aducă în suflet, bucuria și frumusețea acestei perioade.
Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.