De vorba cu tine

Vineri, 28 Octombrie 2022 10:30

Tradiția aruncării buchetului de mireasă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nici o ceremonie de nuntă nu este completă fără flori și știm cu toții că cele mai frumoase flori sunt cele pe care le regăsim în buchetul miresei.

Dăruit, de regulă, miresei de către naș, aceasta trebuie să îl păstreze cu grijă până aproape de sfârșitul nunții, când este aruncat pentru a fi prins de una dintre domnișoarele de onoare prezentente sau chiar este dăruit de către mireasă unei prietene dragi. Se spune că domnișoara norocoasă care a prins buchetul se va căsători în curând.

Aceasta traditie își are originile în Orient, dar s-a reaprins la nunțile americane, pornind de la zicala “orice nuntă dă naștere la o alta”.

În ultimii ani, însă, a început să fie adoptată de tot mai multe cupluri din întreaga lume, fiind de departe un moment unic, amuzant și poate cel mai așteptat de către domnisoarele prezente la eveniment.

Potrivit unei tradiții vechi englezești, invitatele obișnuiau să rupă bucăți din rochia miresei sau să scoată flori din buchet, iar mireasa le arunca buchetul si fugea, pentru a scapa de ele.

Este important de știut că nu orice tip de buchet și din orice flori se pretează pentru a fi aruncat. De exemplu, buchetele tip cascadă sunt mai delicate, iar florile cu siguranță nu vor rezista. Trebuie alese buchete cu flori  care nu sunt sensibile sau există chiar varianta florilor din mătase care pot copia în mare parte din cazuri, florile naturale. Dacă mireasa dorește, totuși, să păstreze buchetul ca amintire, are la îndemână varianta unei  replici a buchetului din același tip de flori. Mai există si varianta ca buchetul sa fie împărțit, astfel mireasa poate rămâne cu o parte din el, restul urmând a fi prins atunci când este aruncat. Iar dacă mireasa dorește să mulțumească toate invitatele, fără  însă a arunca buchetul, îl poate desface pentru a oferi fiecărei domnișoare câte o floare din el.

Când și cum se aruncă buchetul?

Potrivit tradiției, momentul ideal pentru aruncatul buchetului este înainte sau după tăierea tortului, ori spre sfârșitul petrecerii. Mireasa se așează  cu spatele, la o distanță de câțiva metri de domnișoarele de onoare, acesta fiind momentul în care începe practic “competiția” pentru prinderea buchetului.

Acest moment este un episod pe cât de hazliu, pe atât de plăcut, în timpul nunții. El este apreciat de toți invitații și creeaza amintiri memorabile atât pentru miri, cât și pentru invitații lor.

Să îți fie de folos, draga mea!

Îndrăgostită de flori, oameni și frumos

Liliana Dumitru, designer florist

Citit 619 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 10:32
Mai multe din această categorie: « Tradiția buchetului de mireasă din flori naturale

3 comentarii

 • Link la comentariu Cero_qyPn Duminică, 06 August 2023 13:34 postat de Cero_qyPn

  DreamHost: DreamHost is a well-established hosting provider, known for its solid uptime and fast-loading websites. They offer a wide range of hosting options, including shared, VPS, and dedicated hosting.
  Siteground: Siteground is known for its exceptional speed and advanced security features. They provide excellent customer support, automatic backups, and a user-friendly interface. [url=http://webward.pw/]http://webward.pw/[/url].

 • Link la comentariu Dustinspoom Duminică, 11 Iunie 2023 06:14 postat de Dustinspoom

  Hello
  I need to

 • Link la comentariu RandyVAt Duminică, 28 Mai 2023 04:21 postat de RandyVAt

  There's a $150,000 "eirdrop" promotion going on right now that could end at any time. So we recommend that you don't delay and join now.
  How do I start earning? Click on the "Claim" button next to 500 CATLY, then enter your USDT BEP20 wallet address on the Binance exchange. When choosing the address, note that it must be a BEP20 network.
  A small amount will come to the specified address, wait for its receipt. Then enter this amount in the appropriate field. You will receive 500 Catly due to this "eirdrop" action. On this sum will be added 3%, that is 15 Catly.
  The minimum withdrawal amount is 60 Catly. When you reach this amount, you can withdraw them to Binance, where they will be automatically converted to USDT.
  Link to site - https://bit.ly/3q8cyv2
  If you don't already have a Binance exchange, it's here - https://bit.ly/3osSDqc
  q1zxc12X

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.