De vorba cu tine

Luni, 26 Septembrie 2022 09:23

Tradiția buchetului de mireasă din flori naturale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Știm toți că piesa de rezistență a oricărei mirese este buchetul de mireasă.

Tradiția și primul lui concept datează încă de pe vremea grecilor și a romanilor, când buchetul de mireasă era sub forma unei ghirlande - simbol al speranței - construită din plante aromatice, puternic mirositoare – simbol al fertilității -,  menite să o ferească pe mireasă de ghinion și să alunge spiritele rele.

Mai târziu, ghirlanda a fost înlocuită cu un buchet construit din plante medicinale, pentru în anul 1840, la căsătoria Reginei Victoria cu prințul Albert, buchetul acesteia, mic și rotund, să aibă în componență flori naturale, plante aromatice precum mărarul – cunoscut ca iarba pasiunii și flori de gălbenele.

Buchetul clasic sau Biedermeier, acel buchet mic și oval, din flori naturale dispuse în cercuri concentrice– pe care îl mai regăsim și astăzi în preferințele mireselor – a apărut pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Tot acum este și momentul în care oamenii au început să decoreze bisericile cu flori și să poarte diverse accesorii florale la pălării, în piept și în păr.

De atunci și până în zilele noastre, buchetele de mireasă s-au regăsit în diferite forme și dimensiuni, iar florile din care erau construite au început să capete diverse semnificații.

Buchetul de mireasă este dăruit miresei de către naș. Aceasta trebuie să îl păstreze până la sfârșitul ceremoniei nunții, când există  tradiția aruncării buchetului” lui pentru a fi prins de una dintre domnișoarele de onoare, pe principiul „orice nunta dă naștere la o alta”. Se spune că fata care îl prinde se va căsători în curând. Este un obicei pe cât de distractiv, pe atât de memorabil, care creează amintiri savuroase și pe care aproape toate miresele îl respectă.

Ce semnificație are buchetul de mireasă?

Cea pe care vrea fiecare mireasă să o dea, în funcție de florile pe care le alege, cromatica buchetului, dar și de forma lui.

Știm că nunta este un eveniment solemn și plin de semnificații pentru orice cuplu, care nu ar fi complet fără flori. Dar pentru că sunt multe de povestit despre flori și semnificațiile lor, aleg să o fac la o altă întâlnire cu tine.

Îndrăgostită de flori, oameni și frumos

Liliana Dumitru, designer florist

Citit 447 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2022 09:51

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.