De vorba cu tine

Luni, 08 August 2022 12:24

Despre cocarde, corsaje și coronițe

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă ești în febra pregătirilor pentru marele eveniment, cred că un plus de informații despre accesoriile florale prezente la nuntă te-ar ajuta în luarea deciziilor, astfel că  m-am găndit să îți povestesc despre cocarde, corsaje și coronițe florale. Deși sunt aranjamente florale de dimensiuni mai mici, ele nu pot lipsi de la nici o cununie religioasă. Așadar, să le luăm pe rând.

COCARDELE sau butonierele,  cum li se mai spune,  sunt acele mici și gingașe buchețele de flori pe care le poartă la reverul hainei ginerele, nașul, părinții mirilor și, eventual, cele mai apropiate rude.

Sunt construite din flori care se regăsesc în buchetul miresei și al nașei de cununie. Regula este ca în  partea de jos, buchețelele să fie prinse cu același tip de panglică cu care sunt legate buchetul miresei și al nașei.

CORSAJELE sunt de fapt brățări florale de mână pe care le poartă, de obicei, domnișoarele de onoare. Florile din care este construit buchetul miresei trebuie să se regăsească în aceste accesorii florale. De obicei, prinderea lor se face la încheietura mâinii, cu panglică de saten în culoarea preferată.

Varianta clasică a acestor accesorii a început să fie însă înlocuită de variante moderne, respectiv:

  • cocarde sub formă dreptunghiulară - care se prind în partea de sus a buzunarului hainei

 și

  • corsaje, adevărate bijuterii realizate din flori și diverse accesorii, pe baze construite din sârmă florală decorativă.

Într-un cuvânt, aranjamente „altfel”, cu un design unicat, care de departe depășesc sfera clasicului. Alegerea lor, însă, depinde de opțiunea fiecărei mirese.

         În ultimul timp,  trendul este ca brățările florale să fie înlocuite cu CORONIȚE FLORALE. Dar, în ambele cazuri, ele reprezintă cel mai inspirat dar pe care o mireasa îl poate face domișoarelor de onoare prezente la nunta ei. Construite tot din flori care compun buchetul miresei, aceste coronițe sunt un accesoriu deosebit, delicat și rafinat. Se pot realiza pe o bază din sârmă floristică constructivă, construită manual, cu prindere la spate cu panglică sau poate fi un cerc floral închis. Pentru coronițele moderne sau cu un design sofisticat se pot folosi drept bază, coronițe metalice sau bentițe cu bază fixă, care se decorează cu flori și diverse accesorii, în funcție de preferințe.

În multe situații, pe lângă buchet, chiar și miresele își doresc la nunta lor o astfel de coroniță. O alegere cu adevărat inspirată, care le aduce eleganță, rafinament, dar și un plus de feminitate!

Poate ai să mă întrebi acum din ce flori se pot construi aceste accesorii florale. Rămâne la aprecierea ta acest lucru, dar nu trebuie să pierzi din vedere faptul că între toate aranjamentele de la nunta ta trebuie să fie o armonie florală, cromatică și de textură. Dacă, spre exemplu, ai ales flori naturale pentru buchetul tău, îți recomand să faci aceeași alegere și pentru toate celelalte aranjamente florale de la eveniment! Pentru că toate trebuie să facă parte din aceeași poveste!

Și ca să îți răspund totuși la întrebarea de mai sus, alegerea mea sunt florile naturale. Dar acesta este un alt subiect, pe care îmi doresc să îl dezvolt într-un articol viitor.

Să îți fie de folos!

Îndrăgostită de flori, oameni și frumos,

Liliana Dumitru, designer florist

Citit 616 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 14:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.