De vorba cu tine

Luni, 08 August 2022 12:02

Decorul mesei de prezidiu, un detaliu important pentru evenimentul tău

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La majoritatea nunților, masa de prezidiu este un element extrem de important, pentru că este masa la care se așează mirii și nașii sau, în funcție de opțiunea voastră, mirii, nașii și părinții mirilor. Nu este o regulă general valabilă, voi sunteți cei care stabiliți acest lucru. Toate aceste detalii trebuie să le aveți în vedere în momentul în care mergeți să alegeți sala pentru eveniment, pentru că veți fi întrebați de acest lucru.

 Este masa care vă oferă, ca să zic așa, o poziție privilegiată. În primul rând, pentru că aveți vizibilitate asupra întregii săli, iar în al doilea rând, pentru că vă oferă posibilitatea de a crea un contact vizual direct cu invitații, persoanele care trebuie să se afle în centru atenției voastre. Ea se poate situa sau nu la același nivel cu mesele invitaților. Tot de alegerea voastră depinde.

Cert este că ea trebuie să aibă impact asupra întregului decor al sălii, prin urmare, și asupra invitaților tăi.

Ea poate avea formă rotundă, precum ale meselor invitaților sau dreptunghiulară.

         Dar, indiferent de forma ei, ea trebuie să fie masa centrală din sala unde are loc evenimentul și acest lucru trebuie să iasă lesne în evidență nu doar prin poziția ei, ci și cromatic și prin maniera în care alegeți să o decorați.

         Prin urmare, decorul floral pe care îl alegeți pentru masa voastră trebuie să fie cel care să o diferențieze de mesele invitaților. Este singurul care o poate scoate în evidență, având în vedere faptul că vesela, tacâmurile și șervețele folosite sunt aceleași la toate mesele.

Dar, cum ar trebui să fie acest decor floral? Răspunsul am să îl dau tot eu: DE BUN GUST și, obligatoriu, o parte dintre florile cu care este construit  trebuie să se regăsească în buchetul de mireasă, în design-ul floral al lumânărilor, și în aranjamentele florale de pe mesele invitaților. Cu riscul că mă repet, toate aranjamentele florale de la eveniment „trebuie să fie din același film. Inclusiv cromatic.

Un alt aspect foarte important este înălțimea aranjamentului pentru prezidiu,  care nu  trebuie  să depășească 15-20 cm. Pentru că, nu-i așa, trebuie să puteți stabili permanent un contact vizual cu toți invitații voștri și ei cu voi, să aveți o bună vizibilitate spre ringul de dans, dar și spre intrarea/ieșirea din sala unde se desfășoară evenimentul.

Puteți alege să poziționați aranjamentul  chiar și în partea laterală a mesei, caz în care înălțimea lui nu vă va mai da bătăi de cap. În cazul acesta, pe masă puteți așeza câteva elemente delicate de decor. Este doar alegerea voastră!

         Sfatul meu este să nu încărcați masa de prezidiu cu prea multe decoruri. Ar fi mult prea obositoare nu doar pentru voi, ci și pentru invitații care vă privesc. Este de ajuns un aranjament de bază și, eventual, mici elemente discrete de decor – în concordanță cu tematica aleasă, care însă nu sunt deloc obligatorii. Cu siguranță îl puteți personaliza în funcție de dorințele voastre!

Creați-vă o oază discretă de liniște și frumos, pe totă durata evenimentului vostru!

Să îți fie de folos!

Iar dacă ești în căutare de inspirație pentru evenimentul tău, eu sunt aici pentru tine!

Îndrăgostită de flori, oameni și frumos,

Liliana Dumitru, designer florist

Citit 484 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 12:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.