De vorba cu tine

Vineri, 08 Aprilie 2022 12:33

Lumânările de cununie – simbolistică și ce trebuie să ai în vedere când le alegi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lumânările de cununie  sau făcliile, cum li se mai spune în popor, reprezintă cel mai puternic simbol al cununiei religioase în tradiția ortodoxă.

Ele semnifică simbolul luminii credinței care trebuie să îi însoțească pe miri de-a lungul vieții, precum și focul iubirii lor. Totodată, acestea mai simbolizează și modelul luminos al nașilor de cununie, ca părinți spirituali, care îi vor călăuzi pe miri pe noul drum și vor avea grijă de bunul mers al căsniciei lor. Alegerea și procurarea lumânărilor de cununie revine nașilor, iar pe toată durata evenimentului ele se țin aprinse.

Tradiția spune că la o săptămână de la cununia religioasă, mirii sunt scoși de nasi la biserică. Lumânările  sunt aduse si ele în biserică și, după ce li se citește o rugăciune specială, acestea vor fi lăsate la biserică, unde vor putea fi folosite sau pot fi luate pentru a fi păstrate acasă și arse în momentele importante ale familiei: la aniversările căsătoriei cuplului, la nașterea unui copil sau în momentele de cumpănă ale cuplului. Lumina lor reprezintă puritate, bucurie,  protecție, forță și speranță iar noi, de cele mai multe ori, în iureșul evenimentelor, uităm să mai avem în vedere simbolistica lor profundă, totul rezumându-se la niște accesorii de nuntă pe care nașii trebuie să le aibă în biserică în ziua cununiei mirilor.

Ca formă, culoare, aspect și textură ai la îndemână o varietate de tipuri de lumânări: pot fi cilindrice sau pătrate, în culori, texturi și înălțimi diferite ( scurte, de la 18 la 60 cm – cele mai potrivite, ușoare si comode la transport și de ținut în biserică  sau lungi, între 90 și 120 cm – greu de transportat, chiar incomode – pe care nu le recomand ), din parafină, ceară naturală sau ceară naturală de albine. Aspectul lor depinde foarte mult, însă de tematica nunții tale.  Poți alege să fie decorate cu flori naturale – în varianta tradițională și pe care o recomand, semnificând abundență și prosperitate pentru miri sau cu flori naturale uscate și/sau stabilizate.

Pentru un plus uniformitate, rafinament și bun gust, te sfătuiesc ca florile din aranjamentul floral construit pe lumânări să se regăsească atât în buchetul de mireasă, cât și în aranjamentele cu care se decorează prezidiul mirilor, mesele invitaților și sala unde are loc evenimentul.

Să îți fie de folos!

Îndrăgostită de flori, oameni și frumos,

Liliana Dumitru, designer florist

Citit 240 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 12:35
Mai multe din această categorie: « Gânduri de februarie pentru draga mea mireasă

1 comentariu

 • Link la comentariu AlenaMr Sâmbătă, 28 Mai 2022 06:01 postat de AlenaMr

  Нello all, guys! I know, mу mеѕѕage may be tоo ѕресіfіc,
  Вut my sistеr found nісе man herе and they mаrried, ѕо how аbout me?! :)
  I am 25 yеаrs оld, Alеna, from Rоmаnіа, Ι know Εngliѕh аnd Gеrman lаnguаgеѕ alsо
  And... I hаvе ѕрeсіfіc diѕеaѕе, nаmed nymрhоmanіа. Who knоw whаt іs thіѕ, cаn undеrstаnd me (bettеr tо say it immediately)
  Αh уеѕ, I соok verу taѕtуǃ аnd I love nоt only сoоk ;))
  Ιm rеаl girl, nоt prostіtute, and loоkіng for ѕеrіоuѕ and hоt relаtionѕhiр...
  Αnywау, yоu cаn fіnd my prоfilе here: http://reilyphar.cf/user/15014/

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.