De vorba cu tine

Miercuri, 16 Februarie 2022 19:04

Cum ne ajută florile să ne “încărcăm” bateriile?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A trecut și ziua cu flori , inimioare , căpșuni și ursuleți. Nu cred că i-a displăcut cuiva, chiar dacă noi îl avem pe Dragobete. Iar dacă stau și mă gândesc bine, nici nu este nevoie de o astfel de zi pentru a ne arăta iubirea și prețuirea, pentru că putem și ar trebui facem asta în fiecare zi.

Dar, dacă tot există și ne bucurăm de ea, știți care este cel mai mare beneficiu pentru noi? Vă spun tot eu: faptul că atât de multe persoane s-au conectat în același timp la aceeași emoție și au ales să-și exprime sentimentele de iubire, în primul rând prin flori.

De ce? Pentru că  florile ne fac să fim mai buni și ne încarcă cu energia lor pozitivă. Tot ele fac să ne crească vibrațiile energetice și ne induc o stare de fericire.

Este de ajuns să avem acasă sau la birou câteva flori aranjate frumos într-o vază pentru a ne îmbunătăți starea de spirit, a zâmbi și a ne simți fericiți.

Ce mai fac florile pentru noi? Ne ajută să ne reducem nivelul de stres, să alungăm stările de anxietate și să ne crească nivelul de energie pozitivă. Ele, pur și simplu, ne înfrumusețează viața și au efecte pozitive imediate. Pot spune că sunt un adevărat medicament pentru sufletul nostru. Doar privind un buchet de flori te poți binedispune și îți poți schimba starea la 180 de grade!

Eu, una, în prejma florilor mă simt fericită, binedispusă și relaxată.

Chiar dacă ne amintim de ele doar când avem de oferit un dar sau la ocaziile speciale din viața noastră, ele ne aduc atât de multe beneficii pe care poate nici nu le bănuim. Am să vă enumăr doar câteva dintre efectele pozitive asupra sănătății fizice și psihice:

  • Sunt un antidepresiv natural, stimulând buna dispoziție. Poate că acesta este motivul pentru care pacienții din saloanele decorate cu flori sunt mai optimiști, mai puțin anxioși și mai încrezători în șansele lor de vindecare
  • Ne deconectează de la stresul zilnic, ne relaxează și ne aduc zâmbetul pe buze.
  • Au un efect pozitiv și de lungă durată asupra stării noastre emoționale
  • Creează entuziasm și bucurie autentică atunci când le primim în dar
  • Ne stimulează creativitatea și ne sporesc atenția

Și, lista poate continua ...

Pentru că ți-am dat atât de multe motive să le ai în preajmă, ai grijă de tine și încearcă să te bucuri permanent de prezența și compania florilor, pentru că vei avea doar de câștigat!

Citit 163 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 19:08

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Selia Flowers

Incantatoare si minunate, intotdeauna florile ne-au fascinat prin cromatica, parfum, forma si textura, dar mai ales prin momentele de relaxare, optimismul si energia pozitiva pe care ni le daruiau de fiecare data cand ne aflam in preajma lor.